top of page

Onze naam 'Badhuis Lavendula'

een naam met een oorsprong

Al van oudsher zijn er badhuizen. Bij de Romeinen was er in veel steden een badhuis, waar de mensen heen gingen om te baden, maar ook om te ontspannen en mensen te ontmoeten. De Romeinse badhuizen zijn vergelijkbaar met de huidige wellness.

Lavendel is onze lievelingsplant. We houden van de geur, en hebben in onze tuin altijd verschillende soorten gehouden. Het doet ook altijd een beetje denken aan het zuiden, zon en vakantie.

Lavendula is de Latijnse benaming voor lavendel. Het kruid is eeuwenlang gebruikt om linnengoed te wassen en te spoelen. Vandaar dat men denkt dat de naam Lavendel is afgeleid van lavere, dat in het Latijn wassen betekent (zie ook het Franse se laver ).

Aan lavendel worden sinds eeuwen volgende eigenschappen toegekend: aangename geur, kalmerend, sfeerbevorderend, geluksbevorderend. Door de ontspannende werking werkt het ook prestatiebevorderend. Verder werkt de plant bij (spannings)hoofdpijn, slapeloosheid of een jetlag. Door de warmte komt de etherische olie vrij, en je goed doorbloede huid neemt de olie gemakkelijk op, zodat ze helemaal kan doorwerken op je lichaam. Onze hammam werkt met een etherische olie op basis van lavendel.

bottom of page