top of page
343940772_619434420107783_5340356704494740057_n.jpg

Dinsdag 08:00 uur

Hammam of stoombad

Een stoombad is een warme ruimte van 40 à 60 graden met een hoge luchtvochtigheid van ongeveer 98%. In deze ruimte kunnen badgasten hun huid reinigen door er enige tijd – 10 à 20 minuten – te verblijven, waardoor de huidporiën open gaan staan en de afvalstoffen, door het zweten, naar buiten gedreven wordt. De huid wordt zacht en soepel door stimulering van de doorbloeding. Daarnaast werkt het ontspannend. Gewoonlijk is de bader naakt en zit, anders dan in de sauna, niet op een handdoek.

In onze hammam is er een aanpasbare sfeerverlichting en een muziekinstallatie aanwezig die u via bluetooth kan verbinden via uw smartphone om uw favoriete muziek af te spelen.

De hammam kan je aanzetten door twee maal op start te drukken met een tussenpauze van 1 seconde, de andere toetsen best niet bedienen om de instellingen niet te ontregelen. Ons stoombad is ingesteld op 45 graden.

Finse sauna

Sauna is een van oorsprong Finse benaming voor een ruimte waarin een droog heteluchtbad genomen kan worden. De temperatuur is zo hoog, 80-120 °C, dat de saunaganger snel gaat transpireren, wat als reinigend ervaren wordt. Ook mentaal wordt zo’n heteluchtbad door regelmatige saunabezoekers als “reinigend”, ontspannend, ervaren.

In de sauna kan de lichaamstemperatuur tot 39 graden Celsius oplopen. De bloedvaten verwijden zich, de huidporiën gaan open en de zweetklieren worden in werking gesteld. Als gevolg van de zweetreactie wordt de huid hierdoor weer afgekoeld. Tijdens een saunabezoek raakt men veel vocht kwijt. Omdat het vocht uit het bloed wordt gehaald, zal dit in volume afnemen en daarmee de bloeddruk doen dalen.

Overige effecten van een sauna

  • training van longen en slijmvliezen. Mensen met astma of andere longaandoeningen kunnen hier baat bij hebben.

  • training van de bloedvaten. Gunstige invloed op de bloeddruk. Soepelere aders remmen eventuele aderverkalking

  • gunstige werking op de stofwisseling, melkzuren worden verwijderd uit de spieren

  • verhoging weerstand door wisseling van temperatuur

  • betere doorbloeding van de huid

  • ontspanning op de spieren

In onze sauna is er een emmer met opgietlepel aanwezig. Het water bevat een etherische olie op basis van eucalyptus. De sauna wordt door Badhuis Lavendula minimum 2 uur vóór uw bezoek ingesteld om tijdig de juiste temperatuur te bereiken en dient verder niet geregeld te worden. Wij trachten de temperatuur in de sauna te beperken tot 85 à 90 graden.

Infraroodsauna

In de infraroodsauna geven de panelen warmte af en infraroodstralen, die een ontspannend effect hebben. Daarnaast hebben infraroodstralen een gunstig effect op de spieren. Door de opwarming van de spieren, verlicht het doorgaans eventuele spierpijnen, doordat verwarmde spieren het melkzuur makkelijker kunnen afdrijven. Ook heel wat mensen met reuma ervaren een verlichting van de pijn. In onze infraroodsauna is er tevens een radio-CD aanwezig.

Gelieve op het touchscreen in het menu enkel de bedieningen van de lichten en de gezondheidprogramma’s te gebruiken en de andere instellingen onveranderd te laten. 

hammam4_edited.jpg

Andere faciliteiten 

verwarmd binnenzwembad (30 graden), regendouches, self service minibar, ijsemmer, relaxruimte met ligzetels, haardroger, toilet met wastafel, knusse buitenzithoek onder pergola, zonneterras​.

344099530_555041693243711_159420945158594512_n.jpg
bottom of page